Křídel šum Jiřího Hřebíčka

2. 8. 2022 - Pikitia

Dostali jsme důvěru k přípravě nových obrazů pro výstavu Křídel šum od Jiřího Hřebíčka, který vytváří velmi osobité fotografie přírody.

Když jsem u nás poprvé viděl fotku od Jiřího Hřebíčka, myslel jsem si, že je to nějaký error. V požadavku byla velikost 100 x 150 cm a v náhledu byla jen šedivá plocha s nějakou černou linkou u spodního okraje. No, asi chyba při zpracování náhledu, říkal jsem si. Až po jejím stažení v plné velikosti jsem objevil kouzlo netradičního pohledu na Afriku.

Náhled z našeho systému na první fotku Jiřího Hřebíčka

A tak to mělo být s každým dalším obrazem, který u nás pro Jiřího Hřebíčka vznikal. Né nadarmo má na svém webu dovětek: Wildlife Impressions

Měl jsem radost, když si Pikitii vybral pro přípravu nových obrazů na výstavu s názvem Křídel šum.

A ta radost byla ještě větší s každou novou fotografií, která se ukázala v naší zákaznické aplikaci. Myslím si, že v našich končinách je Jirka hodně výjimečný svým pojetím fotografie zvířat a přírody. Ono to už je spíš výtvarné dílo než jen fotografie.

Často jsme si ve studiu na chvilku před hotový obraz sedli a nechali svou představivost jen tak volně plynout. K tomu totiž tyto netradiční obrazy přímo vybízejí.

Ukázky z přípravy výstavy

Obrazy od nás, které na výstavě uvidíte, jsou tištěné na prémiové plátno Hahnemühle Art Canvas Smooth v několika velikostech.

A takto to vypadá na výstavě

Aktuálně je výstava k vidění až do 2. října 2022 v Zelené bráně v Pardubicích.