Naučili jsme se Zásilkovnu

28. 2. 2024 - Pikitia

Menší zakázky si nově budete moci vyzvedávat ve své oblíbené Zásilkovně.

Zásilkovna je super služba, kterou sami rádi využíváme. Když Pikitia vznikla, tak jsme na začátku realizovali spíše větší obrazy nebo fotografie, kde nám to již rozměrově nevycházelo. Proto v naší nabídce bylo GLS a jako záloha případně Česká pošta. Samozřejmě jsme nejraději, pokud se můžeme potkat u kávy u nás ve studiu, ale víme, že né vždy je to možné.

No a když se nám od začátku roku sešel už několikátý dotaz na Zásilkovnu, tak bylo rozhodnuto. Ponořili jsme se do kódu naší klientské aplikace i celého výrobního procesu a Zásilkovnu jsme tam přidali. Vzhledem k velikostním omezením je to ideální dopravce pro rozměry obrazů do velikosti cca. 40 x 60 cm. Maximální rozměr balíku, který nám už jako nadrozměrný Zásilkovna vezme, je v součtu všech tří stran 150 cm. S tím, že je třeba počítat s okraji pro balení, což je až nějakých 30 cm u větších zásilek. Zůstane nám tak cca. 120 cm, do kterých se musíme vejít.

Parametry, kdy se vám Zásilkovna v klientské aplikaci nabídne jako možný dopravce, dále průběžně ladíme. Pokud se vám při objednání nenabídne, ale máte pocit, že by se to mělo do parametrů vejít, tak to klidně napište do poznámky a my to zkusíme ověřit :-)

Pro objednání konkrétního výdejního místa využíváme prostředí přímo od Zásilkovny, takže postup je velmi podobný, jako u mnoha jiných e-shopů. Součástí potvrzujícího emailu o odeslání zásilky od nás je i odkaz na sledování cesty balíčku k vám. Tento odkaz je také dostupný u detailu objednávky v naší klientské aplikaci.

Tak ať nám i vám dělá Zásilkovna radost.