Představujeme naší tiskárnu Epson SureColor SC-P9500

22. 2. 2021 - Pikitia

Seznamte se s jedním z nejdůležitějších členů našeho týmu - s tiskárnou EPSON SureColor SC-P9500. Maká stále jako barevná 💪😉, však má také 12 barev🎨! Umí ale skvěle i odstíny černé a bílé 🖤🤍. Nezalekne se metrových obrazů a má spoustu inovativních vychytávek, které nám pomáhají.

Tiskárna EPSON SureColor SC-P9500 patří aktuálně mezi absolutní světovou špičku, pokud jde o fotografické tiskárny. 

Pro tisk využívá celkem 12 barev a díky tomu máme k dispozici dosud nejširší barevný prostor, který z 99 % pokrývá vzorník Pantone. Vytištěné fotografie vynikají plynulými přechody s velmi přesnou reprodukcí detailů.

Jako tiskaři, využívající širokou paletu médií, oceníme i novinku v podobě samostatných kanálů na černou barvu. Při tisku na běžná média se využívá tzv. fotografická černá, pokud ale tiskneme na plátna nebo matné papíry, tak se využívá tzv. matná černá. Předchozí modely musely při každé změně média, vyžadující jinou černou barvu, vypustit část původního černého inkoustu a nahradit jej novým, což tuto změnu dost prodražovalo. My to umí bez ztráty kapky inkoustu :-)

Vedení všech 12ti inkoustů  Epson UltraChrome Pro12 s technologií K3 v naší tiskárně.

Naše tiskárna má pracovní šíři 44", což je 111,8 cm. To nám umožňuje bezpečně tisknout fotografie, jejichž šíře je 110 centimetrů. U pláten, která přijdou napnout na rám, je to pak 100 cm, protože potřebujeme z každé strany prostor pro napnutí.

Výhodou je i rychlost tisku, která je při srovnatelné kvalitě více než dvojnásobná, proti svým předchůdcům.

Nejen milovníci černobílé fotografie uvítají nový mód Black Enhance Overcoat Technology, který přináší ještě hlubší černé tóny.

Jedna sada inkoustů.

Musíme uznat, že bylo trochu dobrodružství ji k nám do 3 patra dostat. Napoprvé ji přivezl kamión, tak to neklaplo :-) Na podruhé už dorazila v dodávce, která se dostala k našemu nákladnímu výtahu. Ten jsme měli přesně změřený, takže jsme věděli, že se tiskárna v přepravním obalu přesně vejde a z každé strany nám zůstanou 4 centimetry. A ono to klaplo.

Tiskárna už je ve třetím patře na chodbě.

Jak jsme ji měli u nás ve třetím patře, bylo jasné, že jsme zvítězili. Postupně jsme ji dle návodu vybalili a sestavili. Tady musíme poděkovat kolegům z Ateliéru Vyšehrad, kteří nám pomohli s nasazením těla tiskárny na spodní pojezdovou část.

A je to. Tiskárna je sestavená. Teď nás čeká oživení.

Pak nás čekala ta nejzábavnější část. Najít a slepit všechny modré lepíky, distanční polystyreny a vše, co chrání tiskárnu při cestě. A pak vzít do ruky návod a podívat se, jak se tiskárna prvně startuje. Co vám budeme vyprávět, bylo to super.

A jaká byla naše první vytištěná fotka?

Naše milované Toskánsko.

A to je k naší Epsonce ve stručnosti asi vše.

Podívejte se na naší nabídku tisku fotografií a fotoobrazů a otestujte naší tiskárnu.